Terug

VUT-regeling en CAO

Toto301

Ik werk in een slagerij in een supermarkt. Ik ben altijd onder de slagers-CAO gevallen, met uitzondering van 1,5 jaar. Toen ben ik ervan in kennis gesteld dat ik onder de supermarkt-CAO zou vallen. Ik heb daar geen protest tegen gehad, maar er ook niet voor getekend. Immers: wat maakt de CAO nou uit? Ik bleef bij hetzelfde bedrijf in dienst. Na anderhalf jaar kwam ik weer in de slagers-CAO terecht.

 

Nu heb ik een aanvraag voor de VUT gedaan, maar die wordt afgewezen. Reden? Dat ene jaar dat ik onder de supermarkt-CAO viel zijn er geen premies afgedragen, in ieder geval niet in hetzelfde potje als onder de slagers-CAO. Mijn werkgever doet of zijn neus bloedt en weet van niks. Nu moet ik in het ergste geval nog twee jaar doorwerken.

 

Mijn vraag is of dit eerlijk is. Als ik tien jaar aaneengesloten heb gewerkt kon ik nu, op mijn 63ste, met de VUT. Dat heb ik gedaan, alleen wel 1,5 jaar onder een andere CAO. Ik heb het gevoel dat ik ben bedonderd. Komt dit vaker voor en hoe los ik dit op?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

 

Dit komt heel vaak voor.

U moet contact opnemen met het bpf vleeswaren (slagers) en de vut uitkering claimen met medewerking van de werkgever.

BPF detail ( supermarkt) kan de premie die werd ontvangen gebruiken om het tekort aan te vullen. Dit omdat U steeds bij dezelfde werkgever in dienst bent gebleven.

 

succes