Terug

Pensioen opbouw over WAO uitkering

L. van der Zwet

Geachte heer, mevrouw,

 

Mijn vader had een pensienregeling via zijn werkgever. Hier zat een premie vrije opbouw van 65% ingebouwd bij arbeidsongeschiktheid. Nou is het geval dat mijn vader vanaf 2003 t/m 2007 voor 35%-45% arbeidsongeschikt was. Hierdoor is er door de werkgever een lager jaarloon doorgegeven.

 

Kan het kloppen dat je dan over je WAO uitkering eigenlijk helemaal geen pensioen opbouwt? (als er geen premievrijopbouw is) En hierdoor een groot pensioengat opbouwt? Op zijn jaaropgaven van het pensioenfonds zie je in 2003 ook gelijk de grondslag halveren.

 

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

 

Vriendelijke groet, L. van der Zwet


1 Antwoord

Antwoord van Pensioen Advies Utrecht

Als uw vader arbeidsongeschikt is geworden ten tijde van het dienstverband, dan zal er voor het gedeelte dat hij arbeidsongeschikt is premievrijstelling gelden (dit is bij het overgrote deel van de pensioenregelingen zo afgesproken).

Het klopt inderdaad dat er over een WAO-uitkering geen pensioen wordt opgebouwd; wel kan hij mogelijk nog aanspraak maken op een pensioenaanvulling vanuit de Stichting Financiering Voortzetting Pensioenverzekering (FVP), zie hiervoor de website.

Succes!