Terug

Hoe kan ik makkelijk vervroegd met pensioen gaan?

Paul

 Goedendag,

 

Ik ben 61 jaar en heb een pensioen opgebouwd obv kapitaal (20% aandelen en 80 % obligaties), welke thans een waarde van 550K heeft. Ik werk niet meer (WW), maar mijn pensioenkapitaal blijft belegd bij mijn vorige werkgever. Op dit moment gaat dat beleggen heel erg goed en zie ik mijn kapitaal enorm groeien. Omdat er ook ongetwijfeld een keerzijde aan dit verhaal zit, wil ik op enig moment op een knop kunnen drukken om eventueel vervroegd met pensioen te kunnen gaan.

 

Ik ben op zoek naar een advies die aangeeft wat de gevolgen zijn, als ik eerder met pensioen wil omdat de beleggingswaarde fors afneemt. Dus feitelijk wil ik een rode knop kunnen indrukken, als ik spontaan (vervroegd) met pensioen wil. Wie kan mij daarbij helpen? Altijd een betaald advies, of wellicht zijn er andere mogelijkheden?

 

Ik hoor/lees graag van u,

 

Met vriendelijke groet

 

Paul


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Dag Paul,

 

Van de wetgever bent u vrij in de keuze van het moment waarop u met pensioen wenst te gaan. U kunt dus zelf de "rode knop" bedienen. Het is de vraag of het nu het juiste moment is om het pensioenkapitaal om te zetten in een levenslange uitkering gezien de lage rentestand. Is het niet mogelijk binnen uw pensioenregeling te switchen naar een "stallingsfonds"?. Het anwoord op uw vraag hangt verder af van uw wensen, doelstellingen en financiële positie.

 

Graag geven wij u een passen advies. U kunt ons contacten als meer wenst te weten over de kosten daarvan.

 

Met vriendelijke groet,

 

Tijmen Kroes verzekeringen B.V.