Terug

Hoe kan ik Levensloopsaldo inzetten voor eerder pensioen als pensioenfondsen niet meewerken?

Gerrit Out

Via de levensloop ben ik bezig een saldo van totaal circa 2 jaarsalarissen aan het sparen. Dat wil ik gebruiken om eerder met pensioen te kunnen. Ik heb naar mijn mening hiervoor voldoende fiscale ruimte.

 

Bij mijn vorige werkgever heb ik een pensioen bij het ABP opgebouwd waar het niet mogelijk is dit levensloopsaldo bij te storten. ZIj verwijzen mij door naar mijn huidige werkgever en verzekeraar.

Mijn huidige werkgever heeft een pensioenregeling op basis van 'beschikbare-premie' , ondergebracht bij Zwitserleven en vertelt mij dat het reglement niet toestaat dat er een bijstorting vanuit de levensloop plaatsvindt.

 

Mijn vraag: heb ik het nu allemaal goed begrepen en moet ik concluderen dat er geen mogelijkheden zijn om mijn doel te bereiken? Of zijn er andere opties mogelijk die voorkomen dat ik mijn levensloopsaldo tegen een hoog belastingtarief netto moet laten uitbetalen?

 

mvg Gerrit Out 

 


1 Antwoord

Antwoord van Van Dommele Pensioenadvies

Geachte heer Out,

Deze vraagstelling is niet 1 2 3 zo te beantqwoorden. Wanneer u met ons kantoor kontakt opneem kunnen wij dit tegen gereduceerd uur tarief voor u uitzoeken. Bel 0165-700134 of mail pensioen@vandommeladvies.nl